QIGONG

Qigong: 

Qigong betekent “ De kunst om je eigen levenskracht te voeden”. Het is datgene wat door alles stroomt.

Daoyin is de oude benaming door het met de geest leiden van energie via lichaamsbewegingen.

Het doel is evenwicht te scheppen tussen lichaam en geest. Dit leidt tot harmonische gezondheid. 

Qigong versterkt de energie en de natuurlijke flow doorheen het lichaam via ons meridiaansysteem. Dit systeem is een netwerk van energie. Eenheid tussen lichaam en geest staan centraal. Er is een directe relatie tussen de meridianen en de goede werking van de organen.

Wij roteren, stretchen en buigen ons lichaam op een trage manier. Botten, spieren en gewrichten worden terug soepel en krachtig.

Ontspanning en spanning wisselen elkaar af. Via een rustige bewuste ademhaling worden oude gedachten gebannen en nieuwe ideeën worden ingeademd. Dit resulteert in gracieuze bewegingen die een gezond, vitaal en lang leven beogen. Wij kunnen de stress en de gejaagdheid van het Westers leven in beter banen leiden.

Qigong is toegankelijk voor alle leeftijden, man en vrouw, wegens zijn eenvoud en elegantie.

Caroline Boehme

Caroline Boehme (1964) is master in de kinesitherapie, maar dook al gauw in de wereld van de Chinese geneeskunde. Ze schoolde zich bij in acupunctuur, Chinese kruiden, Tuina of Chinese massage, cranio-sacrale therapie, kinesiologie ,causopractie en fasciatherapie. Ze ziet de mens als deel van een groot samenhangend geheel. Enkele jaren later verdiepte ze zich in Qi Gong, een helende Chinese bewegingsvorm. Deze laat toe je eigen gezondheid in handen te nemen en te sturen. Verder brengt ze ‘Tao van de vrouw’ aan elke vrouw die in haar kracht wil komen. Dit alles doorgeven is haar passie. Zij heeft reeds 35 jaar een praktijk in Oudenaarde.